Thursday, October 2, 2014

Beaver Falls

Luxusní snídaně, za pár dolarů, 100 metrů od domu.

Místní hasiči. Obecně se policisté, hasiči a vojáci považují za hrdiny národy.

Kostelů je všude hromady, dokonce vypadjí staře, ale to je jen na oko.

Jediným možným dopravní prostředkem je auto. Hromadná doprava prakticky neexistuje, autobus jezdí tak jednou denně. 



Beaver Falls je město, ve kterém budu nějaký čas bydlet. Chtěl jsem odejít dříve, ale podepsal jsem nájemní smlouvu na 4 měsíce, tak zůstanu až do zimy. Město má asi 9000 obyvatel, a leží na řece Beaver, severně od Pittsburghu. Do práce to trvá po dálnici asi 25 minut. Jeden z českých stážistů tady má známého, který pronajímá domy. Dal nám poměrně dobrou cenu, tak tady bydlí většina mladých cizinců pracujících pro Westinghouse.
Americký fotbal je skoro náboženstvím, chvilku jsem se díval na zápas žáků, ale zábava jde stranou. Američani berou každý sport až extrémně seriozně.

Beaver Falls je na americké poměry hodně velký zapadákov. Je tady Geneva college (soukromá univerzita) a jinak nic, čím by se město odlišovalo. Něteré části jsou vyhlášené prodejem drog a střelbou, jiné jsou zase luxusní saletity. Na to, že má Beaver Falls jenom 9000 zabírá hodně plochy. Nejsou tady žádné vyšší domy, je to jeden rodinný domek s velkou zahradou vedle druhého.
Probíhala akce umývaní aut, veškerý výtěžek jde na místní tygry.

O víkendu jsem si udělal procházku kolem města, abych našel nějaká zajímavá místa. Moc toho tady není, ale něco se našlo.
Na červenou se může jet, pokud odbočujete vpravo. Polcsté jsou drsní a neúplatní. Ovšem už jsme si několikrát v praxi ověřili, že cizincům pokuty nadávají. Mají s tím tolik papírování, že je radši pustí.
V obchoďáku jako je WallMart jde sice koupit brokovnice, ale pivo ne. Na alkohol jsou speciální prodejny alkoholu.
Tygři jsou jen středoškolský tým, ale žije jsou to místní hvězdy.

No comments:

Post a Comment